Aamiaispannukakut
(Gluteeniton, maidoton vaihtoehto. Yhdelle nälkäiselle.)
- 0,75dl tattarijauhoa tai kaurajauhoa
- 1-2rkl vaniljaheraproteiinijauhetta
tai maidottomaan riisiprodea
- 2 reilua rkl maustamatonta soijajogurttia
- 1 kananmuna + 1 valkuainen
- puolikas banaani
- 1rkl kookossokeria
- 1tl leivinjauhetta
(-1tl psylliumjauhetta)
- reilu ropsaus hyvää suolaa
- maun mukaan kanelia
- paistamiseen luomuvoita
tai kookosöljyä
Muussaa banaani haarukalla soseeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään omassa kulhossaan ja kosteat (mukaanlukien banaanisose) omassaan. Yhdistä ja sekoita huolellisesti. Koostumuksen tulisi tässä vaiheessa olla "kananmunamainen", venyvä ja sitkoinen ja löysä muttei juokseva. Tarvittaessa lisää pikkuinen tilkka jotakin kasvimaitoa, esim soija- tai mantelimaitoa. Jos käytät maustamatonta proteiinijauhetta, lisää aitovaniljajauhetta tai -uutetta. Jos et käytä proteiinijauhetta lainkaan, käytä 1dl jauhoja ja lisää makeutusta.
Lämmitä hyvä paistinpannu korkealle keskilämmölle ja paista reilunkokoisia pannukakkuja valitsemassasi rasvassa. Älä säästele, pannukakkujen sielu ja maku on riittävässä rasvassa. Voit kääntää pannukakun kun se on reunoilta sen verran hyytynyt, että saat lastan vaivattomasti pannarin alle ja voit kiepauttaa nopeasti päältä vielä hieman löysän yksilön ympäri.
Kun olet paistanut satsin, heitä päälle kaikkea ihanaa; vaahterasiirappia(!!), soijajogurttia, marjoja, pähkinöitä, halvakastiketta, kookoshiutaleita, pähkinävoita, kookoskermaa, (soija)vispikermaa, hilloa, jäätelöä tai hedelmiä. Taivas on rajana, mitä fiilistelet juuri tänä aamuna?
KOKEILE! Voit käännellä taikinaan ennen paistamista haluamiasi marjoja, esim mustikat toimivat tässä taivaallisesti. Erityisherkkupannareihin voit rouhia mukaan suklaata.
Nämä näyttävät aivan tavattoman herkullisilta! Vaikuttaa juuri sopivan suurelta satsilta sunnuntaiaamuisen lenkin jälkeiseksi herkkuaamupalaksi :) Silloin jopa ne taikinaan rouhitut suklaahiput saattaisivat olla paikallaan!
VastaaPoista