Sen sijaan mieli teki tuoretta mehevää leipää. Kaapissa oli myös kaikenlaisia kohta roskiin päätyviä jämiä ja juttuja, hyödynsin siis nekin. Tadaa, vihannessämpylöitä! Näiden voimalla jaksaa lähteä toiseen ekologiseen puuhaan; Siivouspäivän tarjonnan koluamiseen! Minun kasvismörskäylijäämässäni oli mm. porkkanaa, omenaa, selleriä, kurkkua, salaattia ja inkivääriä. Voit korvata tämän ainesosan esim. porkkanaraasteella, kesäkurpitsaraasteella tai vastaavalla.
Kuitusämpylät
(Gluteeniton. Hiivaton. Vegaaninen/maidoton vaihtoehto.)
8 sämpylää.
- 2dl tattarijauhoja
- 1dl mantelijauhoa
- 0,5dl kauraleseitä
- kukkura 1tl leivinjauhetta
- 2rkl pellavansiemeniä
- 2rkl auringonkukansiemeniä
- 10 rouhaisua Roasted Garlic&Pepper
-maustesekoitusta
- 1tl laatusuolaa
- 2dl mehustamisesta jäänyttä
kasvisten kuitumassaa
- 2dl cashewmaitoa tai muuta
kasvimaitoa
- 50g luomukirnuvoita
- 1rkl oliiviöljyä
- pieni pala parmesaania
- iso kourallinen oliiveja
- pari lusikallista
aurinkokuivattua tomaattia
- pinnalle kurpitsansiemeniä
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita ensin mainitut kuivat aineet keskenään omassa kulhossaan ja toisessa kosteat aineet. Raasta parmesaani ja sulata voi ennen lisäämistä kosteisiin aineisiin. Sekoita sitten keskenään ja muotoile kostein käsin sämpylöiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Anna paistua n. 15min, kunnes ovat kohonneet ja muuttuneet kullanruskeiksi.
Tämä oli hyvä resepti, kiitos. Meillä on ollut samaa "ongelmaa" mehun tekemisen jäljiltä. Jotenkin epäilytti tuon kuitumassan sopivuus mihinkään taikinaan, tiedä sitten mistä sain tämän päähäni...
VastaaPoista