Mausteinen kvinoapuuro
(Maidoton, gluteeniton, vegaaninen*.)
Puuro:
- 1dl kvinoahiutaleita
- 1ps (vanilja)chaiteetä
- 3dl vettä
- 1/2tl ceylonkanelia
- 1/2tl vaniljajauhetta
- 1/2tl kardemummaa
- 1-2tl kookossokeria
- ripaus laatusuolaa
Halvakastike:
- 1rkl tahinia
- 1tl juoksevaa hunajaa
Pinnalle:
- puolikas nektariini
- ceylonkanelia
- pellavansiemeniä
- manteleita
*jos vaihdat hunajan agaveen tai vaahterasiirappiin
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Anna chaiteepussin uida vedessä muutama minuutti. Lisää kvinoahiutaleet ja mausteet ja keitä kuten puuroa normaalisti. Kvinoahiutaleet kypsyvät mielestäni hieman kaurahiutaleita nopeammin, alle 10min.
Valmista puuron tekeytyessä halvakastike tahinista ja hunajasta. Siivuta nektariini lohkoiksi ja lisää heti valmiin kuuman puuron päälle. Valuta päälle halvakastike ja ripottele manteleita ja siemeniä sekä hieman kanelia pinnalle. Jos haluat erityisen karamellista ja makeaa, ripottele vielä pinnallekin kookossokeria.
Kiitos ohjeesta, kuulostaa aivan ihanalta ja tätä pitää ehdottomasti kokeilla.
VastaaPoistaToivottavasti maistuu :) kiva kun löysit blogiin!
Poista