Pehmeiden rasvojen pesto
(Maidoton, gluteeniton, vegaaninen, raw.)
n. 1 pienehkö purkki.
- 1 kypsä avokado
- 2-3 lehtikaalin oksaa
- kourallinen tuoretta korianteria
- pieni kourallinen tuoretta persiljaa
- 1rkl kuorittuja hampunsiemeniä
- 1rkl auringonkukansiemeniä
- loraus oliiviöljyä
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- puolikas punainen tuore chili
- sitruunamehua maun mukaan
Halkaise avokado ja kaavi sisus, perkaa lehtikaalista vain lehdet ja jätä varsi pois, paloittele karkeasti valkosipuli ja chili. Lisää nämä ja kaikki loput aineet monitoimikoneeseen, silppuriin tai blenderiin ja sekoita. Myös sauvasekoitin saattaisi toimia. Sekoita sileäksi tai jätä hieman suutuntumaa kuten itse tein.
Tarjoile salaatin tai pastan kera, leivän päällä, suolaisessa piirakassa tai missä keksitkin käyttää. Nauti kuitenkin nopeahkosti, sillä avokado on parhaimmillaan tuoreena eikä säily sitruunamehulla höystettynäkään päiväkausia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti