keskiviikko 13. elokuuta 2014

Pehmeiden rasvojen pesto

Olen vasta löytämässä tietäni itsetehtyjen pestojen maailmaan ja makuyhdistelmien kokeiluun. Ne ovat uskomattoman maukas tapa tankata kuumentamattomia pehmeitä rasvoja ja erilaisia yrttejä. Tänään kesäkurpitsapastan kastikkeeksi pääsi avokadopohjainen hyviä vihreitä pursuava pestotahna.



Pehmeiden rasvojen pesto

(Maidoton, gluteeniton, vegaaninen, raw.)
n. 1 pienehkö purkki.


- 1 kypsä avokado
- 2-3 lehtikaalin oksaa
- kourallinen tuoretta korianteria
- pieni kourallinen tuoretta persiljaa
- 1rkl kuorittuja hampunsiemeniä
- 1rkl auringonkukansiemeniä
- loraus oliiviöljyä
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- puolikas punainen tuore chili
- sitruunamehua maun mukaan








Halkaise avokado ja kaavi sisus, perkaa lehtikaalista vain lehdet ja jätä varsi pois, paloittele karkeasti valkosipuli ja chili. Lisää nämä ja kaikki loput aineet monitoimikoneeseen, silppuriin tai blenderiin ja sekoita. Myös sauvasekoitin saattaisi toimia. Sekoita sileäksi tai jätä hieman suutuntumaa kuten itse tein. 

Tarjoile salaatin tai pastan kera, leivän päällä, suolaisessa piirakassa tai missä keksitkin käyttää. Nauti kuitenkin nopeahkosti, sillä avokado on parhaimmillaan tuoreena eikä säily sitruunamehulla höystettynäkään päiväkausia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti