tiistai 12. elokuuta 2014

Kirpeä vihersmoothie

Kesähelteet vievät minulta edelleen tehokkaasti ruokahalua, joten Luojalle kiitos smoothieista. Ylivoimaisesti kätevin tapa saada alas  monipuolisesti ravintoaineita - ja salaattia. Juokaa ne vihreät, pureskelu on ehdottomasti liian rankkaa kesällä. Tästä viherkaunottaresta saa potkua aamuun myös jos koulusi/työsi on alkanut julmasti jo näin elokuun alussa. PS. Valkoherukat voi ryöstää äidin tai naapurinmummon marjapensaasta.



Kirpeä vihersmoothie

(Maidoton, gluteeniton, vegaaninen*, raw.)

- 1 luomupäärynä kuorineen
- 1,5dl tuoretta ananasta
- 1dl valkoherukoita
- tujaus sitruunamehua
- 1 nippu salaattia
- iso kourallinen pinaattia
tai muutama pakastekuutio
- pieni pätkä kurkkua
- 3rkl hamppuproteiinia
- 1tl viherjauhetta
- 1tl psylliumia
- 1rkl neitsytkookosöljyä
- 1rkl tocotrienolsia
- 1tl luomuhunajaa
- 1tl vaniljauutetta
(- ripaus kanelia
ja kardemummaa)
- ripaus laatusuolaa
- muutama jääpala
- loraus vettä







Poista päärynästä siemenet, kota ja puinen osa mutta säilytä kuoret. Kuori ananas ja paloittele. Valkoherukat voit irrottaa tertusta. Paloittele myös kurkku. Sitten vain kaikki blenderissä sekaisin. Vettä ei tarvitse käyttää paljoa sillä monet aineksista ovat luonnostaan hyvin vesipitoisia.

Tämä smoothie on ominaisuuksiltaan muutenkin melkoisen nesteitä kierrättävä ja puhdistava. *Hunajan vuoksi resepti ei ole täysin vegaaninen mutta jos olet asiasta tiukka, korvaa hunaja vaikkapa agavella tai parilla taatelilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti