Kokeilkaa tätä. Kukkakaali saa kaverikseen raikkaan makean omenan, tuoreen timjamin ja tahinitujauksen. Kesäinen ja moderni versio syntyy parhaiten kotimaisista tuoreista luomuvihanneksista ja laadukkaista puhtaista mausteista.
Kukkakaali-omenakeitto
(Maidoton, gluteeniton, vegaaninen.)
- 1 tuore kukkakaali
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2 pientä sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1,5dl makeuttamatonta omenasosetta
- 200ml kaurakermaa (tai soijakermaa)
- 1,5rkl tahinia
- kasvisliemijauhetta
- n. 4dl vettä
- kourallinen tuoretta timjamia
- 0,5-1tl laatusuolaa
- mustapippuria tai pippurisekoitusta
- tilkka öljyä
(tai voita, ei vegaaninen)
- 2rkl nuolijuurijauhetta
tai maissitärkkelystä
- 2rkl nuolijuurijauhetta
tai maissitärkkelystä
Höyrytä paloiteltu kukkakaali ja kesäkurpitsa lähes pehmeäksi. Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota kattilan pohjalla tilkassa öljyä tai voita. Vähennä lämpöää ja lisää timjaminoksat, kukkakaali ja kesäkurpitsat.
Koristele vaikkapa timjaminoksilla, oliiviöljyllä, siemenillä ja rouhaisulla pippurisekoitusta. Kaveriksi sopisi erinomaisesta vaikkapa tuore lämmin valkosipulileipä tai paistettu sieni-sipulihakkelus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti