lauantai 4. huhtikuuta 2015

Raikas vihermehu

Megatrendiksi noussut mehustaminen rantautui meitsin keittiöön viime syksynä kun äiti sponsoroi mehulingon. Fiilis tosiaan on aivan erilainen kuin kaupan juisseissa tai edes tuorepuristetuissa hedelmälihaisissa versioissa. Voisin kyllästyttää listaamalla myös loputtomia terveysvaikutuksia ja ravintoaineluetteloita, mutta tyydyn toteamaan että itsepuristetut kasvis-hedelmämehut ovat loistava tapa rikastaa ruokavaliota ja helpottaa erilaisia vajeita.

Tänään laulatettiin mehulinkoa parin ystävän kanssa, tuloksena eläväisen vihreä eliksiiri. Keltanokkamehustajallekin maistui.









Vihermehu

(Vegaaninen, gluteeniton, maidoton, raw.)

3:lle hengelle.


- 3 lehtikaalin oksaa
- 1,5 kurkkua
- parsakaali
- 5 pientä vihreää omenaa
- appelsiini
- sitruuna
- muutama cm inkivääriä


Pese ainekset, kuori inkiväärin uloin kerros pois. Mehusta mehulingolla tai puristimella. Hörpi välipalana, osana puhdistuskuuria tai ihan vain normaalin ruokavalion superina lisänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti