maanantai 19. toukokuuta 2014

Tattarituorepuuro

Tattari on gluteeniton, kotimaassakin kasvava proteiinipitoinen vilja jonka emäksisyys sopii tasapainottamaan nykysuomalaisen kehon liiallista happamuutta. Pehmoinen ja samettinen tuorepuuro syntyy liottamalla suurimoita ja kietomalla hyviin rasvoihin.

Tattarituorepuuron perusresepti on sovellettavissa loputtomiin. Saat siitä marjajauheella marjaisan, raakakaakaolla suklaisen, erilaisilla lisukkeilla raikkaan, täyteläisen tai mausteisen. Onnistuneita aamiaiskokeiluita!







TATTARITUOREPUURO

(Yhdelle. Maidoton, gluteeniton, vegaaninen, raw.)

Ainekset:

- 0,75dl tattarisuumioita
- 1-2rkl haluamiasi siemeniä
- 2-4 kuivattua viikunaa tai taatelia
- 2rkl hamppuproteiinijauhetta
- muutaman cm pätkä kypsää banaania
- 1-3dl mantelimaitoa
- 1tl vaniljauutetta
- 1tl luomuhunajaa
- ripaus laatusuolaa
- maun mukaan kanelia ja kardemummaa


Liota tattarisuurimoita, siemeniä ja viikunoita erikseen vedessä yön yli. Peitä viikunat vedellä vain juuri ja juuri. Aamulla kaada pois tattareiden ja siemenien liotusvesi ja huuhtele huolellisesti. Laita tattarisuurimot, siemenet ja viikunat liotusvesineen blenderiin ja sekoita muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää mantelimaitoa siihen nähden kuinka löysää puurosta haluat.

Nauti haluamiesi lisukkeiden kanssa. Omaan puurooni pääsivät tällä kertaa carobjauhe, kaakaojauhe, banaani, kaakaonibsit, chiasiemenet ja siitepölyrakeet. Ja vierelle kahvi kookosöljyllä. Energiaa riitti jalkatreeniin!







Sovellukset:

Suklaapuuro: 1-2rkl raakakaakaojauhetta
Carobpuuro: 1rkl carobjauhetta
Marjapuuro: 1rkl acaijauhetta/mustikkajauhetta + mustikoita
Tyrnipuuro: 2tl tyrnijauhetta + tyrnejä
Toffeepuuro: korvaa viikunat mulperimarjoilla ja lisää 1rkl lucumaa ja 1tl vaahterasiirappia
Piparkakkupuuro: lisää 1tl piparkakkumaustetta
Korvapuustipuuro: lisää reilusti kanelia, kardemummaa ja vaniljaa
Superpuuro: lisää pussi FSF-instant jauhetta, lusikallinen macaa ja tocotrienolsia eli riisinlesejauhetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti