maanantai 14. heinäkuuta 2014

Omena-tyrnituorepuuro

Seurailen The Good Morning - blogia, ja siellä taannoin vilahtanut omenatuorepuuro muistutti minua vanhasta aamiaissuosikistani, joka oli jäänyt pitkiksi ajoiksi unholaan. Kotimaan antimia ja makumaailmaa (ainakin osittain) kunnioittava oma versioni omppupuurosta tulee tässä.




Omena-tyrnituorepuuro

(Maidoton, gluteeniton, vegaaninen. Semiraw.)

- 1dl kaurahiutaleita
- 1 luomuomena
- 1rkl pellavansiemeniä
- 1tl-1rkl tyrnijauhetta
- 1rkl vaniljariisiproteiinia
- 2dl mantelimaitoa
- 1/2dl maustamatonta soijajogurttia
tai luomujogurttia
- 1tl vaniljauutetta tai jauhetta
- 1tl ceylonkanelia
- 1/2tl kardemummaa
- ripaus ruususuolaa

+ mantelimaitoa tarjoiluun








Pese ja raasta omena karkeasti. Sekoita yksinkertaisesti kaikki aineet keskenään hyvin suljettavassa rasiassa. Anna tekeytyä yön yli tai muutama tunti. Heitä päälle ehdottomasti ainakin jonkinlaisia pähkinöitä ja/tai siemeniä. Suosittelen lämpimästi myös mulperimarjoja, kuivattuja karpaloita ja  kookosta. 

Kesällä on muuten aivan ihanaa syödä aamiaista (ja kaikki muutkin ateriat) ulkona. Kaikki maistuu paremmalta, aistit tuntuvat tarkemmilta ja virkeämmiltä ja saatat saada ruokaseuraa pienistä eläimistä, uusista ihmisistä tai vaikka vain tuulenvireestä. Rauhallisia aamuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti