sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Mangopehmis

Kesähelteet vievät usein ruokahalun, mutta jonkin voimalla sitä pitäisi jaksaa kuitenkin porskuttaa tai polskuttaa. Minun helppo ja mieluisa valintani on jäätelö. Esimerkiksi raikas ja kesäinen mangopehmis. On jäätelö hyvää kun yksin syö, vaikka litran.
Mangopehmis

(Maidoton, gluteeniton, vegaaninen, raw.)


- 150g pakastettua mangoa
- pakastettua mantelimaitoa jääpaloina
- vaniljan makuista (riisi)proteiinijauhetta
- maun mukaan vaniljasteviaa, vaniljauutetta
- 2tl soijalesitiiniä
- 1-2rkl tocotrienolsia
- ripaus laatusuolaaPakasta n. 1 jääpalatarjottimellinen mantelimaitoa valmiiksi. Blendaa sekaisin kaikki aineet. Huomaa että tähän reseptiin tarvitset varsin tehokkaan masiinan, jotta lopputulos olisi sileä ja ettei kone menisi pilalle. Maista ennen lisämakeutuksen lisäämistä ja lisää makeutta ja vaniljan makua kuten haluat.

Voit jättää pois kaikki muut aineet paitsi mangon ja mantelimaidon (ja makeuttaa millä haluat), mutta tällöin lopputulos ei ole yhtä kermainen ja jäätelömäinen.Koristele esimerkiksi kookoksella ja siitepölyrakeilla, tuoreilla mansikoilla tai pähkinärouheella. Huomioi myös että resepti on virallisesti raakaruokaa vain jos mantelimaitosi on tehty paahtamattomista manteleista ja käytät raakaa proteiinijauhetta. Itselleni tällä asialla ei kuitenkaan ole väliä, ja reseptiin käy mainiosti myös heraproteiini ja luultavasti mikä tahansa muukin pakastettu maito tai kasvimaito.

VINKKI! Hyvää frozen yoghurt - versiota tästä saat kun blendaat mantelimaidon sijaan mangon kanssa cashewjogurttia, soijajogurttia tai luomujogurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti