lauantai 28. kesäkuuta 2014

Vegan Pizza Day

Tänään on virallisen epävirallinen vegaanipizzapäivä (siitä on tapahtuma Facebookissa, sen on oltava oikea?) ja otin siis vastaan haasteen vegaanisesta ja gluteenittomasta pizzasta. Halusin ehdottomasti sellaisen paksun, pehmeän pannupizzamaisen pohjan ja mahdollisesti inasen vähemmän hiilareita kuin peruslätyssä. Mexicanahenkinen herkku tuli uunista ulos ja huh. On se hyvää.

Lisäksi pizzatäytteinä olivat meksikolainen tomaattikastike, cannelinipavut, tacomaustettu herneproteiinirouhe, sipuli, maissi, kirsikkatomaatit, jalapenot, tacosipsit ja valmiin pizzan päälle vihreitä raikastamaan. Hyvää viikonloppua!









Gluteeniton pizzapohja

(1 iso pizza. Gluteeniton, maidoton, vegaaninen.)


- 4dl soijajauhoja
- 2dl gluteenittomia jauhoja
(käytin 1dl tattaria, 1dl gluteenitonta jauhoseosta)
- vajaa 1 pussi kuivahiivaa
- 3dl kädenlämpöistä vettä
- 0,5dl oliiviöljyä
- 1tl laatusuolaa


Sekoita hiiva leivontakulhossa lämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola ja sekoita. Lisää loput aineet ja sekoita. Käsiä ei kannata käyttää ainakaan vahvasti jauhoamatta. Anna nousta liinan alla 30-45min lämpöisessä paikassa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai isoon piirakkavuokaan kuten minä tein. Paista uunissa 30-40min 200 asteessa. Suosittelen paistamaan pelkkää pohjaa ja kastiketta ensin 10min verran ja lisäämään vasta sitten täytteet mukaan kypsymään.








Cashewjuusto

- 1rkl cashewvoita
- 2rkl ravintohiivaa (oluthiivahiutaleita)
- 1-2rkl maustamatonta soijajogurttia
- 1/3tl laatusuolaa


Sekoita kaikki aineet keskenään. Levitä pizzan päälle lusikalla ripotellen, kuorruta täyttetty paprika tai esimerkiksi uunissa tehtävät lämppärit. Tämä "juusto" on ravintohiivan ominaismaun vuoksi maitojuustoista mielestäni lähimpänä cheddaria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti