perjantai 13. kesäkuuta 2014

Raikas marjasmoothie

Smoothie on superkätevä kesäruoka, ja on myönnettävä että oma kulutukseni on noussut pilviin nyt kun biitsi voittaa keittiön ja kesäriennot kokkailun. Smoothiesuurkulutus ei kuitenkaan onneksi ole lainkaan vaarallista; ja jottei sokeripitoisuus nousisi aivan pilviin, voi joskus blenderiin heittää hedelmien ja marjojen kaveriksi myös kasviksia, juureksia ja salaatteja. Mausta sitä ei huomaa - ainakaan tässä hehkuvan punaisessa juomassa.Raikas marjasmoothie

(Vegaaninen, maidoton, gluteeniton. 1-2 annosta.)


- 2dl mansikoita
- 1 keitetty ja jäähdytetty punajuuri
- 1/2 ruukku vesikrassia tai muuta
yrttiä, versoa tai salaattia
- kourallinen mustaherukoita
- kourallinen mustikoita
- pieni kourallinen karpaloita
- 1 scoop (vanilja)riisiproteiinia
- 2rkl Puhdistamon marjasmoothieainesta
- 1rkl mct-öljyä tai kookosöljyä
- 1rkl tocotrienolsia
- vaniljauutetta tai -jauhetta
- ripaus laatusuolaa
- 3dl mantelimaitoa/nestettä
(- steviaa, hunajaa..)Valmista punajuuri: pese, kuori, keitä/höyrytä, jäähdytä. Tai tee kuten tämä kesänviettäjä ja osta kaupan hevi-osastolta esikypsennettyjä punajuuria. Lisää blenderiin paloiteltu juures ja kaikki loput aineet, sekoita samettiseksi ja nauti terassilla, rannalla, menossa, parvekkeella, kotona, puistossa tai vaikka kasvimaalla touhutessa.

Huom! Tässä ja muissa smoothieresepteissä suositaan kasvipohjaisia maitoja ja proteiinijauheita sekä superfoodeja. Niiden käyttö ei kuitenkaan ole välttämätöntä vaan voit aivan rauhassa käyttää heraa riisiproteiinin sijaan, skipata macat ja tocot ja käyttää maitoa tai vettä nesteenä. Smoothieista on vaikea saada pahanmakuisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti