tiistai 10. kesäkuuta 2014

Cashewjogurtti

Maidottomia jogurtinkorvikkeita on internetin ihmemaailma pullollaan. Vaikket olisikaan terveydellisistä syistä maidottomalla ruokavaliolla, suosittelen kokeilemaan kasvipohjaisiakin vaihtoehtoja. Kaupoista alkaa jogurttihyllyltä löytyä jo melko kattavasti soija- ja kaurapohjaisia tuotteita, mutta näistä itselleni maistuvat oikeastaan hyvin harvat. Maustamaton luomusoijajogurtti ja Yosan appelsiininmakuinen kaurapohjainen sportti"rahka" uppoavat, mutta omassa keittiössä valmistuu myös manteli-, pähkinä- ja siemenpohjaisia hapatettuja herkkuja jotka hellivät vatsaa.Cashewjogurtti

(Probioottinen, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, raw.)


Ainekset:

- 3,5dl cashewpähkinöitä
- 4dl keitettyä ja jäähdytettyä vettä
- 1 maitohappobakteerikapselin sisältö
- 2rkl laadukasta hunajaa
- 1rkl vaniljauutetta
- hyppysellinen vaniljajauhetta


Liota cashewpähkinöitä muutama tunti tai yön yli puhtaassa vedessä. Huuhtele ennen käyttöä ja taputtele kuivaksi puhtaalla talouspaperilla tai liinalla. Laita tehosekoittimeen/blenderiin 4dl puhdasta (keitettyä ja jäähdytettyä) vettä, pähkinät ja makeutus ja vanilja. Sekoita kunnes saat aivan sileää seosta jossa ei enää erotu pähkinänpalasia. Lisää sitten joukkoon yhden tai kahden maitohappobakteerikapselin sisältö ja sekoita seos sekaisin.


Kaada seos tiiviiseen puhtaaseen ja kuivaan astiaan jonka saat suljettua tiiviisti. Siirrä astia huoneenlämpöön lämpöiselle paikalle (ei kuitenkaan suoraan auringonvaloon) ja anna olla koskemattomana 12-24h riippuen siitä kuinka hapanta jogurtistasi haluat. Käytä tavallisen jogurtin tapaan arkeasi ilahduttamaan. Säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa viikon verran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti