sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Tyrni-hedelmä raakakakku & JULKISTAMINEN!

Tervetuloa blogiini. Joidenkin viikkojen ajan olen kerännyt sisältöä valmiiksi ja tänään olen klikannut Mustikkapuuron julkisesti luettavaksi sisällöksi ja toivon että viihdyt reseptieni parissa. Olen huono pitämään puheita ja siksi menenkin suoraan asiaan. Ihanaa että löysit tänne. Syö kakkua.

Kesäinen tyrni-hedelmäkakku on raikas eikä överimakea. Pohja on hieman karamellinen ja täytteessä häivähdystä hedelmäisestä valkosuklaasta ja kookoksesta. Freesi jälkiruoka kesäjuhlille, kahvihetkiin ja kuohuvan kanssa.








Tyrni-hedelmä raakakakku

(Vegaaninen, maidoton, gluteeniton, raw.)
vuuassa n. 17cm halkaisija


Pohja:

- 2dl manteleita
- 1dl pekaanipähkinöitä
- 1dl kookoshiutaleita
- 0,5dl taateleita
- 1rkl hunajaa, agave-
tai vaahterasiirappia
- 1rkl tyrnijauhetta
- 1rkl lucumaa
- 1rkl kookossokeria
- 1tl vaniljauutetta
- ripaus laatusuolaa
- 1-2rkl vettä


Laita pähkinät tehosekoittimeen ja hienonna muruksi. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi hienoksi muruseokseksi. Painele leivinpaperilla vuorattuun ja kookosöljyllä siveltyyn irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Seoksen tulisi olla käsin muovailtavaa mutta hieman murenevaa. Siirrä pakastimeen ja valmista täyte.



Täyte:

- 300g mangon "lihaa"
- 2 kypsää nektariinia
- 0,75dl ananasta
- 0,5dl kylmäpuristettua tyrnimehua
- 1dl kaakaovoita
- 1dl kookossosetta
tai enemmän kaakaovoita
- 1rkl hunajaa tai agavea
- 1rkl lucumaa
- 1tl aitovaniljajauhetta
- ripaus laatusuolaa








Laita blenderiin mango, kivettömät nektariinit, ananas ja tyrnimehu. Sulata kuumavesihauteessa kookossose ja kaakaovoi sekä hunaja. Lisää sulanut seos blenderiin ja sekoita hedelmäsoseen kanssa. Lisää lucuma, vanilja ja suola ja sekoita vielä vähän. Ota vuoka pakkasesta ja kaada täyte tasaisesti pohjan päälle. Siirrä vielä pakkaseen 1-1,5 tunniksi. Tarjoile mielellään freesinä. Säilyy pakkasessa muutaman päivän.

Kun irrotat kakkua vuuasta, käy ensin reunat varovasti läpi esimerkiksi ohuella taipuvalla veitsellä tai lämmitä vuuan seinämiä hieman käsilläsi tai lämpöisellä vedellä jotta kakku irtoaa kauniisti. Koristele tyrnimarjoilla, kookoshiutaleilla ja vaikkapa kuusenkerkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti