keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Raakasuklaa

Hyvä peruspohja raakasuklaalle ei ole aivan niin yksinkertainen temppu kuin kuvittelisi. Olen kokeillut, epäonnistunut, kokeillut, repinyt tukkaa ja luovuttanut. Tänään kuitenkin halusin leikkiä suklaatiedemiestä sillä moni kokeilu vaati suklaahuntua. Vegaaniset proteiinipatukat olivat lievästi sanottuna fiasko, mutta suklaakuorrute maistui. Tein siitä myös konvehteja ja pienen popsuklaalevyn. Ai niin - ja tämä oli parasta koskaan maistamaani suklaata. Ja olen maistanut aika montaa.


Raakasuklaa

(Vegaaninen, maidoton, raw.)


- 1dl kaakaovoita
- 0,5dl kookosöljyä
- 1rkl (raakaa) maapähkinävoita
- 2rkl agavesiirappia
- 5 tippaa vaniljasteviaa
- 1 scoop vaniljariisiproteiinia
- 3rkl raakakaakaojauhetta
- 1rkl carobjauhetta
- 2rkl tocotrienolsia
- 2rkl lucumaa
- 1rkl macaa
- 1/4tl vaniljajauhetta
- ripaus laatusuolaaSulata kuumavesihauteessa kaakaovoi ja kookosöljy ja lisää agave (tai hunaja, vaahterasiirappi tms)sekä steviatipat. Tässä reseptissä toimii ihanasti vanilja mutta voit kokeilla myös esim. toffeen tai suklaan makuista. Tai maustamatonta.

Sekoita toisessa kulhossa kaikki jauheet ja suola. Lisää raakakaakaojauhe ja carobjauhe tiheäsilmäisen sihdin läpi välttääksesi paakut. Kun kuumavesihauteessa olevat aineet ovat sulaneet, yhdistä ne samaan kulhoon ja sekoita kunnolla (mielellään puisella välineellä) tasaiseksi. 


Tämä raakasuklaa ei ole kovin voimakasta tai kitkerää, ja yhdistääkin mukavasti makean maitosuklaan ja huumaavan raakasuklaan parhaat puolet. Käytin omaan suklaaseeni itsetehtyä raakaa pähkinävoita jossa oli jo ripaus suolaa, mutta lisäsin vielä reseptin mukaisesti hieman. Makean ja suolaisen yhdistelmä on parasta mitä tiedän!

Popsuklaalevyn tein kaatamalla sulaa suklaamassaa pakasterasian pohjalle. Päälle ripottelin puffattuja gluteenittomia ja sokerittomia muroja (tattaria ja kvinoaa muistaakseni).

Sydämenmuotoisia konvehteja varten lisäsin jäljellä olevaan massaan myös 2rkl kookoshiutaleita. Pari konvehtia saivat mulperiyllätykset sisälleen. Raakasuklaan tekeminen on tästäkin syystä ihanaa: voit lisätä siihen mitä haluat ja lähes kaikki toimii.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti