maanantai 16. kesäkuuta 2014

Auringonkukkamaito

Itsetehdyt kasvimaidot eivät ole halpoja, nopeita, helppoja tai erityisen käteviä. Sen huomaat viimeistään kun olet ostanut kalliita luomusiemeniä, liotellut, huuhtonut, blendaillut, siivilöinyt, puristellut, ähissyt, pullottanut ja pyyhkinyt hikeä. Bonuksena saat luultavasti myös melkoisen sotkun kyökkiisi. Mutta hei, valmis lasi juomaa naamariin ja huomaat että vaivan arvoista oli.







Auringonkukkamaito

(Vegaaninen, maidoton, gluteeniton, raw.)


- 1/4 osa auringonkukansiemeniä
- 3/4 osaa puhdasta vettä
- 1 taateli per 1dl siemeniä
- ripaukset vaniljaa, kanelia ja kardemummaa



Liota auringonkukansiemeniä muutama tunti tai yön yli puhtaassa vedessä. Kaada liotusvesi pois ja huuhdo siemenet. Lisää blenderiin vettä suhteessa 1dl siemeniä, 3dl vettä. Lisää taateleita makeutta tuomaan, 1-2 per 1dl siemeniä. Jos käytät kovia kuivia taateleita, liota niitäkin etukäteen. Mausta hippusella vaniljaa, kanelia ja kardemummaa. Blendaa kunnes on valkoista ja tasaista. 

Siivilöi valmistamasi maito harsokankaan ja/tai pienireikäisen siivilän läpi pulloon. Voit käyttää suippoa apuna. Jos kankaaseen/siivilään kertyy paljon siemenmassaa, puhdista välillä. Sulje tiiviisti ja säilytä jääkaapissa. Ravista aina ennen käyttöä. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti