perjantai 23. toukokuuta 2014

Mustikka-chai tuorepuuro

Juuri esitellyn kauratuorepuuron erityisen ihana versio! Alkuperäisestä reseptistä ei tarvitse muuttaa paljoakaan, ja suurimmat erot alkuperäiseen ovat mustikkajauheen lisääminen ja puuron blendaaminen rakenteeltaan tasaiseksi. Lisäksi reseptissä on 1dl verran yllättävää salaista ainesta!




Mustikka-chai tuorepuuro

(Yhdelle. Maidoton, gluteeniton, vegaaninen, raw.)


- 1dl kaurahiutaleita
- 1rkl chiasiemeniä
- 1rkl macaa ja tocoa
- 1rkl mustikkajauhetta
- 1tl lucumajauhetta
- 1 kauha riisiproteiinia
- 1dl vahvaa chaiteetä
- 1,5dl mantelimaitoa
- vaniljaa, kanelia, kardemummaa
- ripaus laatusuolaa

- muutama pakastemustikka
- reilusti tuoreita mustikoita



Sekoita kaurahiutaleet, chiasiemenet, jauheet ja mausteet keskenään. Lisää valmiiksi tehty, jäähdytetty chaitee ja mantelimaito ja sekoita perusteellisesti kannellisessa rasiassa. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Aamulla (tai myöhemmin) laita seos ja muutama pakastemustikka blenderiin tai surauttele sauvasekoittimella. Lisää reilusti tuoreita mustikoita ja vietä tavallista parempi aamu tai vaikkapa lounashetki. 






Ja koskaan ei tietenkään ole suotavaa unohtaa pikkutilpehöörejä! Mustikkapuuron kaveriksi pääsivät auringonkukansiemenet ja kookoshiutaleet. Mustikkaiseen makumaailmaan sopisivat erinomaisesti myös esimerkiksi pekaanipähkinät ja päärynä.

1 kommentti: