sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Fuusiofalafelit

Rakastan falafeleja ja rakastan intialaista ruokaa. Nyt rakastan niitä samaan aikaan samassa paketissa; fuusiofalafel saa makunsa perinteisistä kikherneistä sekä intialaisista mausteista. Lisäksi palleroihin piiloutuu mangoa ja punasipulia. En ole varma saako tällaista edes kutsua falafeliksi mutta so, sue me. Tämän reseptin vaikein osa on löytää rakennetta ja proteiinia tuova herkkutofu, toivottavasti asutte lähellä Ruohonjuurta tai vastaavaa erikoisliikettä!







Fuusiofalafelit

(n. 10 pyörykkää. Vegaaninen, maidoton, gluteeniton.)


- 170g valutettuja kikherneitä
- 1pkt Taifun-merkin Mango Curry tofua
- 1 pieni punasipuli
- 1tl garam masala maustetta
- 1/2tl (madras) curry maustetta
(- 2rkl ravintohiivaa)
- kourallinen (tummaa) riisijauhoa
- 0,5dl vettä
- kookosöljyä paistamiseen


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää ne, murennettu tofu, kuorittu punasipuli, mausteet, ravintohiiva ja vesi tehosekoittimeen ja surauta massaksi. Sattumia saa jäädä mutta pidä huoli että punasipuli on sen verran hienona ettet saa puolikasta suuhusi.

Levitä puhtaalle työpinnalle kourallinen riisijauhoa ja taputtele sitä myös käsiisi. Muovaile falafelmassasta n. 10 samankokoista palloa ja litistä keskeltä hieman pihvimäiseen muotoon. Kuumenna paistinpannulla suhteellisen reilusti kookosöljyä (muutama rkl) ja paista falafeleja molemmilta puolilta n. 2 minuuttia. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja nosta uuniin paahtumaan n. 10min.






Sunnuntailounaalle näiden epäfalafelejen (falafeleiden?) kaveriksi pääsi eilispäivän tumma riisi jonka paistoin kesäkurpitsan, purjon ja vihreän chilin kanssa ja johon heitin myös hieman vaniljaa pehmentämään makuja. Tein myös dipin soijajogurtista, tuoreesta mintusta ja mausteista. Kiva täysin vegaaninen kokonaisuus!






5 kommenttia:

  1. Oi että, kiva kun sulla on uusi blogi! Voisitko lisätä tän Blogloviniin, jotta muistan tulla seurailemaan jatkossakin? (: Lukijaksi pystyin jo liittymään, mutta muistaakseni blogin kirjoittajan täytyy käydä jotenkin aktivoimassa se, jotta sun postaukset näkyy siellä.

    - saralotta

    VastaaPoista
  2. Kiva kun löysit tänne :) Nyt on mahdollista seurata blogilistalla ja bloglovinissa!

    VastaaPoista
  3. Eikä! Aivan valtavan herkullisen näköisiä! Falafelit ovat yksiä lempiruoistani, mutta laiskana olen viimeksi tehnyt niitä monta vuotta sitten, buu! Myös kikherneet ja tofu ovat vahvoja suosikkejani, joten tässä reseptissä ei taida olla mitään misten pitäisi ;) Viikonloppuna mahdollisesti kokeiluun!!

    VastaaPoista